Sfaturi, exercitii si dieta pentru obtinerea patratelelor abdominale

 Dieta, exercitii si sfaturi pentru obtinerea patratelelor abdominale

Cred că nu există persoană care să nu işi dorească un abdomen plat pe care să se vada mult doritele pacheţele abdominale insă din păcate grăsimea de pe burtă este cel mai dificil lucru de îndepărtat. Dar, cu atenţie acordată alimentaţiei plus un program consecvent de exerciţii, abdomenul vostru va fi mai tonifiat, astfel încât muşchii vor apărea mai bine conturaţi.

Pentru cei care nu cunosc, în funcție de raportul dintre caloriile pe care le mâncăm si cele pe care le ardem, greutatea corporală se poate regăsi în următoarele trei cazuri:

Caloriile mâncate sunt egale cu cele arse. In acest caz greutatea corporală rămâne aceeași.
Caloriile mâncate sunt mai multe decât cele arse. Organimul v-a lua treptat în greutate, surplusul de calorii fiind transformat în grăsime.
Caloriile mâncate sunt mai puține decât cele arse. Deficitul de calorii este compensat prin arderea de grăsime ceea ce duce la o slăbire a greutății corporale. De obicei acest lucru se întâmplă cand ținem dietă sau atunci când facem mult sport.

Cei care doresc sa se apuce sa isi lucreze abdominalii trebuie sa tina cont de faptul ca exercitii fizice fara dieta sau dieta fara exercitii fizice nu vor duce nicaieri

 

 
Alimentatie

Concomitent cu activităţile sportive, pentru a avea un abdomen cu pătrățele, trebuie să fiţi atenţi la ce măncaţi. Se spune că: “Un abdomen frumos se face in bucătărie” Chiar dacă vă antrenaţi zilnic, dacă nu aveţi grijă la alimentaţie o sa fiţi dezamăgit de rezultate.

Iata in continuare câteva sfaturi privitoare la alimentația dumneavoastră

- Consumaţi fibre

Fibrele sunt foarte importante pentru dietă pentru că imbunătăţesc digestia, aduc colesterolul la niveluri adecvate, induc senzaţia de sațietate. Surse ideale de fibre sunt: merele, perele, varza de Bruxelles, zmeura, broccoli, spanacul, fasolea şi migdalele. Mănancați in jur de 20-25 de grame de fibre zilnic.

- Luaţi micul dejun

Dacă dimineaţa nu mâncaţi, este bine să incepeţi cu acest obicei sănătos pentru că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei.

- Nu mai consumați bere și sucuri acidulate

O mare parte din bărbaţi au, datorită consumului de bere în exces aşa zisa "burtă de bere" Acest abdomen deformat apare datorită acumulării lichidelor şi a gazelor în stomac, astfel zona abdominală se umflă, iar șederea prelungită pe scaun nu permite muşchilor sp revină uşor la forma iniţială.

abdomen cu patratele

 - Evitați dulciurile

Incercaţi să evitaţi pe cât posibil prăjiturile, dulciurile, pizza congelată. Organismul nu poate procesa mai mult de 6 grame de zahar, astfel că restul il tranformă in grăsime.

- Evitaţi anumite alimente

Evitaţi pe cât posibil pastele din făină albă, painea albă, zahărul alb şi orezul alb. Aceste produse nu au vreun fel de valoare nutriţională şi nu au niciun efect benefic asupra organismului.

Exercitiile fizice

Primul pas care trebuie făcut in lupta împotriva grăsimii abdominale este acela de a vă apuca de o activitate sportivă care să vă ajute să consumaţi din calorii. Marea majoritate a specialiştilor sunt de părere că in primă fază, abdomenele nu sunt de prea mare ajutor până ce nu veţi reuşi să eliminaţi din stratul de grăsime de la nivelul abdomenului. De aceea e bine ca să incepeţi cu alergat, înotat, ciclism, plimbări lungi, urcatul scărilor sau orice alt sport pe care il preferati.

Trebuie să reţineţi că activităţile sportive trebuiesc efectuate constant, fără pauze mari şi cel mai indicat după un program riguros.

Ca și exerciții fizice vă recomand clipul de mai jos ce este un program pentru abdomen de 8 minute și care conține mai multe exerciții pentru mușchii abdominali:

Sfaturi generale

Iată in continuare câteva sfaturi de care ar trebui să tineţi cont

- Beţi cel putin 2 litri jumătate de apă

Din moment ce organismul nostru este alcătuit din 70% apă, este esenţial să bem apă pentru sanătate optimă. Apa pregăteşte organismul pentru reducerea grăsimii şi vă ajută la eliminarea toxinelor dăunătoare. Dacă nu bei suficientă apă, se va crea un dezechilibru in interiorul organismului, lucru care va creşte riscul apariţiei unor afecţiuni.

- Aveti grijă la perioadele de odihnă de după masă

Atât de iubitul somn de după masă este unul din factorii care duc la apariţia deformaţiilor abdomenului.