Cum sa ne bronzam uniform, fara arsuri

Sfaturi pentru un bronz uniform si de calitate

Cred ca toată lumea iși dorește să aibă o piele catifelată și bronzată uniform, care să atragă atenția. Acea culoare arămie atât de mult dorită de femei se poate obține la piscina, însă trebuie să stiți câteva lucruri esențiale pentru un bronz de calitate.

Cheia unui bronz natural și sănătos este bronzarea pe o perioadă mai lungă de timp, întotdeauna folosind cremă de protecție sau ulei de plajă.

Primul pas pe care trebuie să il faceți înainte să mergeți la plajă este exfolierea. Ea trebuie facută cu o seară înainte.
Pentru o exfoliere bună înainte de a intra la duș, masați ușor pielea, folosind fie un burete, fie mănuși speciale pentru exfoliere. Incepeți masajul de la talpi și continuați în susul corpului. In momentul în care faceți baie sau duș, aveți grijă ca apa să ajungă pe toate zonele corpului. Inmuiați-le bine, apoi continuați masajul, aplicând pe burete sau pe manușă o cremă exfoliantă. Insistați pe zonele predispuse acumulării de celule epiteliale moarte, precum genunchii și coatele. Atunci când masați pielea, folosiți intotdeauna mișcări delicate pentru a nu răni epiderma și circulare - pentru a acoperi cât mai bine suprafața corpului și a nu vă produce iritații.

După exfoliere, aplicați pe corp o loțiune conținând alfahidroxiacizi sau betahidroxiacizi pentru a prelungi procesul de exfoliere și după duș, având proprietăți abrazive și de eliminare a celulelor moarte.

cum se obtine un bronz perfect

După exfoliere, trebuie sa va hidratați bine pielea înainte să începeți procesul de bronzare.
Trebuie să beți multă apă atunci cand vă bronzați pentru a ajuta pielea să reziste radiațiilor ultraviolete și să nu se usuce din cauza aerului fierbinte.
Atenție, nu sunt recomandate băuturile alcoolice în timpul în care vă expuneți la soare. Dacă totuși nu vă puteți abține cel mai bine ar fi să consumați bere.

Cu cel putin inainte de o oră înainte de a începe să vă bronzați aplicați pe piele o cremă de hidratare, pentru a-i oferi pielii tale șansa să se protejeze corespunzător de efectele negative ale radiațiilor ultraviolete.  Sfaturi pentru alegerea cremei pentru protectia solara le gasiti aici

Cele mai bune ore pentru bronzat sunt dimineața (8-10) și seara (17-20) indicat ar fi să evitați expunerea la soare între orele 10 și 14, deoarece nivelul de radiații este de două ori mai dăunător pielii pe timpul verii în acest interval!

 

De asemenea este indicat ca expunerea pielii la soare sa se facă treptat, începand cu o expunere de 30 de minute în prima zi pentru un ten normal, însă doar 10 minute pentru tenul foarte deschis la culoare.
Puteți dubla timpul de expunere în fiecare zi, însă nu depășiți limita de două ore pe zi, avertizează dermatologii pentru a nu crește riscul de cancer de piele.

 Pentru a obține un bronz uniform, ar trebuie să vă schimbați poziția la fiecare 15-30 de minute și să țineți cont de faptul că diferitele zone ale corpului se bronzează în mod diferit. Astfel spatele și fața se bronzează cel mai ușor, însă părțile laterale ale corpului și partea din spate a brațelor se bronzează mult mai încet.