Exercitii pentru abdomen plat

Exerciții fizice pentru un abdomen plat

Iata mai jos cateva exercitii pe care le poti face pentru un abdomen plat:

1 Intins pe spate, cu mainile pe langa corp, ridica trunchiul la 60 de grade. Tine picioarele lipite de podea . Daca nu poti, fixeaza picioarele sub un scaun sau pat.

2 Cu ajutorul unei mingi de cardio, realizeaza acelasti tip de exercitii pentru abdomene ca atunci cand stai intins. Fixeza mingea in zona lombara si incearca sa ridici trunchiul. Ai grija sa nu pierzi mingea de sub mijloc.

3 Cu spatele intins pe podea si mainile indoite, incearca sa ridici trunchiul, sprijinindu-te doar in coate si varfurile picioarelor. Mentine aceasta pozitie cateva secunde, apoi revino in pozitia initiala. Repeta acest exercitiu de mai multe ori, incercand sa iti pastezi pozitia pentru mai mult timp.

4 Intins pe spate, cu genunchii indoiti la 90 de grade, cu capul inainte si cu mainile in spatele gatului, incearca sa intinzi piciorul drept cat de mult poti. Apropie apoi genunchiul stang catre piept. Repeta acest exercitiu, alternand picioarele.

5 Intins pe podea, cu genunchii indoiti la 90 de grade si picioarele lipite intre ele, incearca sa ridici soldurile. Contracta muschii abdominali.

6 Stai intins pe spate cu mainile la ceafa si coatele departate. Adu genunchii la piept si apoi coboara-i incet.

7 Stai intins pe podea, cu mainile la ceafa. Mentine abdomenul incordat si intinde un picior la 45 de grade. Ridica omoplatii si capul de pe sol concomitent cu piciorul intins, spre tavan. Nu te trage de gat, ridica-te din abdomen, incordandu-l. Nu duce barbia in piept, mentine privirea indreptata spre tavan. Executa miscarile foarte lent, pentru un efect garantat. Incearca sa faci cate 20 de exercitii cu fiecare picior.

exercitii pentru un abdomen plat

8 Cu spatele pe podea, intinde mainile deasupra capului. Tine coatele intinse si capul usor ridicat. incordeaza bine abdomenul si ridica-te in fund, cu mainile intinse spre piciorul ridicat, ca si cum ai vrea sa apuci ceva. Piciorul intins ramane la 60 de grade, iar miscarea se executa doar din trunchi. Executa cate 20 de exerciti cu fiecare picior.

9 Intins pe podea, cu mainile la ceafa si genunchii flexati la 90 de grade, mentine capul ridicat cu ajutorul mainilor si incordeaza abdomenul. Trage cotul spre genunchiul opus si intinde alternativ celalalt picior. Repeta exercitiul de 20 de ori pentru fiecare picior.

10 Intins pe burta, stai cu mainile indoite pe langa trunchi si cu palmele cu fata in jos. Ridica trunchiul si sprijina-te pe coate si pe varfurile picioarelor. Mentine pozitia timp de cateva secunde. Revino apoi la pozitia initiala.

11 Pentru un abdomen plat poti folosi si bicicleta. Acest aparat este ideal pentru tonifierea intregului corp deoarece pune in functiune numeroase grupe de muschi. In timpul mersului pe bicicleta incordeaza cat mai bine muschii abdominali.